početna stranica  knjige  izdavaštvo  projekti  usluge  o nama  Rasprodaja knjiga po sajamskim cijenama: bez poštanskih troškova!

Darovito je, što ću sa sobom? Jasna Cvetković Lay

Darovito je, što ću sa sobom?
- Priručnik za obitelj, vrtić i školu

nakladnik: Alinea d.o.o. Zagreb; suizdavač: Grad Zagreb
recenzija: prof. dr. sc. Majda Rijavec
ilustracije: Srećko Puntarić - Felix; predgovor: prof. dr. sc. Velimir Srića

godina: 2010. (drugo izm. i dop. izdanje) - ISBN: 953-180-171-7 - format: 16 x 23 cm - opseg: 272 stranice - uvez: meki

cijena: 136,50 kn 100 kn (pouzećem / virmanom); 90 kn (unaprijed po ponudi)
U cijenu su uključeni poštanski troškovi za Republiku Hrvatsku; stanje za narudžbu: raspoloživo odmah
Roditelji, odgajatelji, učitelji i nastavnici dobili su novu knjigu o darovitoj djeci, ali i o svojoj ulozi u prepoznavanju darovitosti i poticanju realizacije potencijala darovite djece. Knjiga obiluje prilozima (kontrolne liste, upitnici, programi, projekti, primjeri i sl.) koji ilustriraju pojedinu temu te će svi zainteresirani dobiti mnoštvo potrebnih informacija. Knjiga obuhvaća pet osnovnih dijelova: Djeca mimo naših očekivanja u kojemu se definiraju i objašnjavaju pojmovi, razlike darovitih od ostale djece, te predrasude i pretjerana očekivanja od darovitih. Darovito dijete u vrtiću - upozorava na rane znake i identifikaciju darovitosti, govori o odnosu darovitih prema okruženju, njihovu odgoju i obrazovanju u vrtiću. Darovito dijete i obitelj - objašnjava specifična ponašanja darovite djece, govori o tipovima obitelji i odnosima koji (ne) pogoduju razvoju potencijala darovitih. Prilagodba škole darovitima - govori o pristupu škole prema darovitima (u nekoliko zemalja i u Hrvatskoj). Daroviti i društvena sredina - govori o općem stavu društva prema darovitima i što se (ne) čini za takvu djecu.

           naručivanje knjiga   naručivanje knjiga
Iz recenzije:
Kad pročitamo knjigu postajemo svjesni da je riječ o autorici koja ne samo što detaljno poznaje znanstvene aspekte teme o kojoj govori, ne samo da se vidi njezino veliko praktično iskustvo, nego je riječ o osobi koja vrlo dobro poznaje situaciju u našoj i u drugim zemljama, ali ne ostaje samo na poznavanju, nego pokušava nešto i učiniti kako darovita djeca ne bi ostala najzanemarenija skupina u našim vrtićima i školama. Naime, kolikogod mnogi govore o potrebi rada s darovitom djecom, uspješni primjeri u našoj zemlji još su relativno rijetki. To i ne čudi jer je mali broj odgajatelja i nastavnika educiran za takav rad, a ni s ostalim stručnjacima situacija nije mnogo bolja. Napominjem da je autorica ove knjige jedini obrazovni specijalist za ovo područje u Hrvatskoj, a ovo je zvanje stekla na međunarodnom poslijediplomskom studiju iz područja obrazovanja darovitih u Centru za studij pri Radboud sveučilištu u Nijmegenu u Nizozemskoj. Bilo bi više nego poželjno da broj ovakvih specijalista u našoj zemlji bude veći. (prof. dr. sc. Majda Rijavec)

Priče koje nisu htjele zaspati
Branimir Mendeš, Tea-Tereza Vidović Schreiber:
Priče koje nisu htjele zaspati - Zbirka priča za djecu rane i predškolske dobi
  Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja
Anka Došen Dobud:
Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja - Prilozi povijesti institucijskoga predškolskog odgoja
  Radost igre i stvaranja
Mira Peteh:
Radost igre i stvaranja
  Djeca otkrivaju tajne svijeta
Anka Došen Dobud:
Djeca otkrivaju tajne svijeta Priručnik za odgojitelje u dječjim vrtićima
  Roditelj - graditelj odnosa
Igor Longo:
Roditelj - graditelj odnosa
  Kriš, kraš, Matijaš
Mira Peteh:
Kriš, kraš, Matijaš - U igri zajedno
  Dijete - istraživač i stvaralac
Anka Došen Dobud:
Dijete - istraživač i stvaralac - Igra, istraživanje i stvaranje djece rane i predškolske dobi