početna stranica  knjige  izdavaštvo  projekti  usluge  o nama  Rasprodaja knjiga po sajamskim cijenama

Multivarijatna analiza u društvenim znanostima Aleksandar Halmi
Multivarijatna analiza u društvenim znanostima

nakladnik: Novi redak Zagreb
biblioteka: Socijalni rad
recenzenti: prof. dr. sc. Gojko Bežovan, prof. dr. sc. Josip Janković, prof. dr. sc. Ana Sekulić-Majurec, prof. dr. sc. Josip Žužul
godina: 2016 - ISBN: 978-953-180-187-4 - format: 16 x 23 cm - opseg: 320 stranica - uvez: meki

cijena: 75 kn 60 kn (pouzećem / virmanom); 54 kn (unaprijed po ponudi)
Besplatna dostava za narudžbe iznad 100 kn (za Republiku Hrvatsku) - stanje: DOSTUPNO

Knjiga će biti korisna teoretičarima i istraživačima u društvenim znanostima, socijalnom radu i drugim pomažućim profesijama jer, osim pregleda metoda i tehnika, donosi istraživačke primjere i predloške istraživačkih radnji, postupaka i znanstvenih sinteza kao svojevrsnih naputaka kako pristupiti nekim problemima istraživanja s aspekta multivarijatne analize gdje god se to u praksi od istraživača zahtijeva. Kroz hipotetske, ali i realne primjere iz prakse, koji zorno se prikazuje kako primijeniti logiku multivarijatnih postupaka u pojedinoj vrsti istraživanja.

     naručivanje knjiga   naručivanje knjiga   Bilježnice JURAJ za djecu s teškoćama u pisanju

Iz recenzija: Knjiga prenosi spoznaje s područja multivarijatne analize, metodološkog temelja suvremenih istraživanja u različitim područjima društvenih i humanističkih znanosti. Uporabnu vrijednost knjige povećavaju ilustrativni primjeri pojedinog postupka u stvarnim ili hipotetskim istraživanjima, što olakšava njihovo razumijevanje. (prof. dr. sc. Ana Sekulić-Majurec)
U ovome, prvome udžbeniku kojim se multivarijatna analiza cjelovito predstavljena našoj javnosti, autor je nastojao obuhvatiti najvažnija dostignuća u razvoju tih složenih analitičkih procedura. One su posebno korisne u situacijama gdje se u istraživanjima istodobno pojavljuje veći broj varijabli koje su u međusobnim relacijama, primjerice istraživanja biopsihosocijalne strukture čovjeka s posebnim potrebama, tako da su se i ova područja otrgnula subjektivističkim interpretacijama. (prof. dr. sc. Josip Žužul)
U ovoj knjizi sustavno se izlažu najvažniji teorijski i praktički aspekti problematike multivarijatne analize ili multivarijatne statističke u društvenim znanostima. Ovo će djelo bez sumnje biti dobrodošla pomoć i studentima i stručnjacima koji pripremaju empirijska istraživanja jer su ona danas nezamisliva bez primjene multivarijatnih postupaka. (prof. dr. sc. Gojko Bežovan)
Upoznajući čitatelje s cjelovitim postupkom znanstvenog istraživanja, autor u središte stavlja suvremene metode i tehnike kvantitativne metodologije, prije svega multivarijatnu analizu. Ova će knjiga biti od velike koristi istraživačima u različitim humanističkim i socijalno-humanističkim područjima jer se multivarijatnom analizom najprimjerenije može objasniti višestruka povezanost društvenih pojava. (prof. dr. sc. Josip Janković)

Psihologija ovisnosti
Siniša Brlas
Psihologija ovisnosti u prevenciji i suzbijanju ovisnosti
  Abeceda boli
Mladen Havelka, Ana Havelka Meštrović
Abeceda boli
  Zločesti đaci genijalci
Josip Janković
Zločesti đaci genijalci
  Izazovi socijalnog rada s pojedincem
Kristina Urbanc
Izazovi socijalnog rada s pojedincem
  Metodologija istraživanja u socijalnom radu
Aleksandar Halmi
Metodologija istraživanja u socijalnom radu - Kvalitativni i kvantitativni pristup
  Status introspekcije u suvremenoj psihologiji
Vladimir Kolesarić
Status introspekcije u suvremenoj psihologiji
  Suvremeni pristupi u metodologiji društvenih znanosti
Aleksandar Halmi
Suvremeni pristupi u metodologiji društvenih znanosti - Teorija kaosa i kompleksnosti