početna stranica  knjige  izdavaštvo  projekti  usluge  o nama  Akcija PET knjiga mjeseca

Svako dijete može naučiti spavati Annette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth

Svako dijete može naučiti spavati
Od novorođenčeta do školskog djeteta: kako spriječiti i ukloniti probleme spavanja

nakladnik: Alinea d.o.o. Zagreb
recenzenti: mr. sc. Milivoj Jovančević, mr. sc. Biserka Petrović-Sočo
prijevod: Mina Müller

godina: 2005 - ISBN: 953-180-131-2 - format: 14 x 22 cm - opseg: 144 stranica - uvez: tvrdi

cijena (sajamski primjerak): 21,99 € (pouzećem / virmanom); 19,99 € (unaprijed po ponudi)
Besplatna dostava (za Republiku Hrvatsku) - stanje za narudžbu: trenutno nedostupno
Knjiga Svako dijete može naučiti spavati - primjerima i brojnim savjetima za sprečavanje i uklanjanje problema spavanja - nudi dragocjenu pomoć roditeljima i cijeloj iscrpljenoj obitelji s malom bebom, 'lošim spavačem'. Srž knjige je plan djelovanja. Uz njegovu će pomoć, naravno uz majčinu i očevu potporu, svako dijete u nekoliko dana naučiti zaspati samo i prospavati noć.

     naručivanje knjiga  
Iz Predgovora: Knjiga Svako dijete može naučiti spavati prijevod je vrlo popularne knjige njemačkih autora, stručnjaka s ovoga područja (u kratko je vrijeme knjiga u njemačkoj doživjela 5 izdanja), koji su na temelju znanstvenih spoznaja te svoga dugogodišnjega profesionalnoga i roditeljskog iskustva postavili i provjerili postupak kojim se u kratko vrijeme uklanjaju (i sprečavaju) problemi spavanja u male djece. Naši nas stručni recenzenti dodatno učvršćuju u uvjerenju o korisnosti knjige, navodeći: Budući da, prema našem uvidu, u Hrvatskoj nema ovako sustavno i praktično obrađene problematike dječjeg uspavljivanja, ova će knjiga dobro doći, prije svega, roditeljima novorođene djece i djece rane dobi, onima koji će to uskoro postati, kao i ostalim odraslim članovima šire obitelji s malom djecom (djedovi, bake, tete). Brojni autentični primjeri iz svakodnevnog života djeteta i odraslih u obitelji pomoći će odraslima prepoznati i razriješiti svoje probleme s dječjim spavanjem, ohrabriti ih u pokušajima uspostavljanja boljih navika u djeteta i vratiti im vjeru u zadovoljno roditeljstvo. Sadržaj knjige bit će poučan i djelatnicima predškolskih ustanova, pogotovo onima u jaslicama, kao i onima koji podižu djecu u dječjim domovima ili ih njeguju u bolnicama. (mr. sc. Biserka Petrović-Sočo, pedagoginja)
Ovim djelom, koje je od općega javnozdravstvenog značaja u području zaštite mentalnog zdravlja djece i obitelji, autori još jedanput potvrđuju nužnost cjelovitog pristupa zdravlju obitelji i, preko toga, duševnom i tjelesnom zdravlju djece. Jasni pogledi na probleme poremećaja usnivanja i spavanja kao i praktični putevi njihova rješavanja pružaju čitatelju snažnu emocionalnu podršku. Oni bude svijest o mogućnostima djelovanja i vjeru u uspjeh zabrinutim roditeljima; senzibiliziraju i educiraju pedijatre (koji su najčešće prozvani da rješavaju probleme spavanja) o psihološkim zbivanjima u najranijoj dobi. (mr. sc. Milivoj Jovančević, pedijatar)

Metodologija istraživanja u socijalnom radu
Aleksandar Halmi:
Metodologija istraživanja u socijalnom radu - Kvalitativni i kvantitativni pristup
  Psihologija ovisnosti
Siniša Brlas:
Psihologija ovisnosti u prevenciji i suzbijanju ovisnosti
  Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja
Anka Došen Dobud:
Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja - Prilozi povijesti institucijskoga predškolskog odgoja
  Radost igre i stvaranja
Mira Peteh:
Radost igre i stvaranja
  Djeca otkrivaju tajne svijeta
Anka Došen Dobud:
Djeca otkrivaju tajne svijeta Priručnik za odgojitelje u dječjim vrtićima
  Status introspekcije u suvremenoj psihologiji
Vladimir Kolesarić:
Status introspekcije u suvremenoj psihologiji
  Dijete - istraživač i stvaralac
Anka Došen Dobud:
Dijete - istraživač i stvaralac - Igra, istraživanje i stvaranje djece rane i predškolske dobi